Kabal24.no


Søk på kabal-navn:
Besøk vår bokbutikk!

Finn mange bøker om kabaler.

Kjøp deg en god kortstokk!

Utvalgte kabaler fra kabal24.no:

Aces and Kings SolitaireAnubisPyramidenRegler til kabalen Suspenseful


Vanskelighetsgrad: 6
Antall kortstokker: 1


Utdeling/klargjøring av kabalen

Før du begynner, må du samle kortene i fire bunker, med spar i en, hjerter i en osv. Trekk så ett kort fra hver bunke, med kortsiden ned - ha dette kortet klart til pyramidene du skal bygge. Samle resten av kortene og stokk godt.
Først bygger du fire omvendte pyramider, med 3 kort i første raden, så 2 så ett. Det midterste i øverste raden er med kortsiden ned, og er ett av de fire kortene du først fant frem. De to kortene som ligger på hver side av det snudde kortet, kalles for Vinger (Wings). Så skal du har fire kolonner med kort ved siden av, med 6 kort i hver - alle med kortsiden opp. Så snur du ett kort til utslagsbunken.MÅL:

Bygge fire ut-bunker opp i verdi fra hvert sitt startkort. Starkortene er de snudde kortene i pyramiden. Du bygger opp og rundt til kortet en under i verdi fra startkortet.Regler

Kolonnene: Bygg nedover i verdi og farge (spar på spar, hjerter på hjerter osv). Du bygger som i en skorpion-kabal, så lenge det øverste kortet av de du flytter (du må ta med kortene som ligger under i kolonnen) passer inn i sekvens på det kortet du flytter til. En tom kolonne kan fylles med hvilket som helst ledig kort, eller gruppe av kort. Det nederste kortet i hver kolonne kan også legges i en ut-bunke, utslagsbunken eller som en vinge.
Pyramidene: Kort som ikke dekkes av andre kort kan legges til en ut-bunke, til å bygge på det nederste kortet i en kolonne, eller til utslagsbunken. Når et vingekort blir tatt bort, kan du flytte et ledig kort dit. Etterhvert blir de 8 vinge-bunkene som friceller å regne. Det snudde kortet legges som startkort i en av utbunkene når det ikke lenger er dekket av noen kort.
Utslagsbunken: Det øverste kortet kan brukes til å bygge på det nederste kortet i en kolonne, eller som et vinge-kort, eller til å legge i en av ut-bunkene. Et hvilket som helst ledig kort kan bygges på det øverste kortet i utslagsbunken, og du kan bygge bunken både opp og ned i verdi , uavhengig av farge.
Stokken: Snu ett og ett kort til utslagsbunken. Når stokken er tom, kan du snu bunken og dele ut ett og ett kort hele to ganger til.


Andre varianter av denne kabalen:


kabal24.no er produsert av Nyland Online. Copyright © 2015 - 2019
Privacy PolicyTerms of useKontakt ossLinker